Terjemahan inggris indonesia

Terjemahan inggris indonesia kini sudah bisa lebih mudah, tidak seperti jaman dahulu yang harus mengartikannya dari kata ke kata terus menyusunnya menjadi sebuah kalimat dan tentunya harus dalam tata bahasa yang benar, hal ini sungguh sangat menyusahkan , kini perkenalkanlah yang namanya google translate , benarkah om google tempat biasa kita bertanya ini bisa memberikan jawaban mudah terjemahan inggris ke indonesia.

Jawabannya benar kawan , google translate sudah dikembangkan selama beberapa tahun terkahir dan dalam penyusunan kosakata dan juga kalimat memang benar sangat membantu kita untuk berkomunikasi dngan orang barat ( bule ) , dulu bisanya cuma oh yes dan oh no doank, tapi kini kita bisa mudah menerjemahkannya ke dalam bahasa apapun asal susunan awal kata anda memang sesuai EYD ( Ejaan yang disempurnakan ) bahasa indonesia, untuk terjemahan inggris ke indonesia ataupun sebaliknya indonesia ke inggris sudah lumayan bagus namun tetap saja persyaratan ejaan tidak dapat dihapuskan.

Nah langsung saja yang ingin mencoba terjemahan gratis ini masuk ke web google translate , gratis dan tidak pakai bayar, untuk tahun dua ribu sepuluh ini tampilannya sudah semakin bagus, hmm sekalian support increase your traffic with klikrar dari cara membuat blog :)

45 comments on “Terjemahan inggris indonesia

  1. ayu July 28, 2010 10:39 am

    tolong d perbanyak penerjemaha b.inggris

  2. Tn. sudarto [Pemilik/Pengusaha] August 18, 2010 4:35 am

    Chinese Porcelain Blue and White baluster jar, superbly potted, boldly and confidently painted in a spacious and dynamic composition of masterful balance in carefully controlled cobalt-blue with a broad band of six scrolling peonies, each bloom finely articulated with petals and leaves lightly incised to allow for subtle veining. Jingdezhen Ware, Yuan Dynasty, ( 1279-1368) . High 28.5 cm, mouth D. 20.6 cm, middle D 34 cm and bottom D. 20 cm. The condition is perfect, no chip, no cracks and free from restoration.

    Similar with Sotheby’ s Auction ` Fine Chinese Ceramics & Works of Art’ sale, New York, 30 March 2006, lot 61

  3. kt ruminta August 26, 2010 11:59 pm

    You Raise Me Up by Josh Groban :
    When I am down and, oh my soul, so weary;
    When troubles come and my heart burdened be;
    Then, I am still and wait here in the silence,
    Until you come and sit awhile with me.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up… To more than I can be.

  4. PANJI September 1, 2010 9:38 am

    what a stupid language LOL you sound like people from BC seriously, dude, can’t understand watcha sayin’ don’t use any native primitive whatever language that you’re using!
    btw, hi there MALON :)

  5. Widi October 1, 2010 1:10 pm

    Website Indonesia punya anak bangsa juga ga kalah hebohnya. Soalnya diterjemahin dari Inggris ke Indonesia Gratis…. manual…. terus unlimited…. pula ditambah game-game mini yang bisa didownload bebas langsung install and maen dech…Asyik!!!
    Buktikan sendiri za di website

  6. dhe October 12, 2010 6:19 am

    I,, away from you, does not mean I hate you guy …
    but,,because I’m want to own

  7. ruslan October 26, 2010 5:38 am

    Wikipedia is a free web-based , collaborative , multilingual encyclopedia … was coined by Larry Sanger and is a portmanteau from wiki …
    122 KB (16,115 words) – 17:59, 24 October 2010
    Super Audio CD (section Pit Signal Processing)
    created the Compact Disc and the S/PDIF specification used in digital audio cables. … Lower end processors usually convert the DSD to LPCM …
    34 KB (5,098 words) – 17:54, 21 October 2010
    Asus Eee PC (section Processor)
    using the new Intel Atom 280 processor with a 10-inch LED-lit … including OpenOffice.org , Mozilla Firefox , … for Google Docs and Wikipedia . …
    61 KB (9,143 words) – 03:17, 7 October 2010

  8. alwi happy November 7, 2010 2:29 am

    bahagia swekali ya????

  9. mogi December 13, 2010 8:17 am

    flame slide

  10. irwan December 24, 2010 9:28 am

    Every time I think of you
    I get a shot right through
    Into a bolt of blue
    It’s no problem of mine
    But it’s a problem I find
    Living the life that I can’t leave behind
    There’s no sense in telling me
    The wisdom of a fool won’t set you free
    But that’s the way that it goes
    And it’s what nobody knows
    And every day my confusion grows
    Every time I see you falling
    I get down on my knees and pray
    I’m waiting for the final moment
    You say the words that I can’t say
    I feel fine and I feel good
    I feel like I never should
    Whenever I get this way
    (From: http://www.elyrics.net/read/f/frente-lyrics/bizarre-love-triangle-lyrics.html)
    I just don’t know what to say
    Why can’t we be ourselves like we were yesterday
    I’m not sure what this could mean
    I don’t think you’re what you seem
    I do admit to myself
    That if I hurt someone else
    Then I’ll never see just what we’re meant to be
    Every time I see you falling
    I get down on my knees and pray
    I’m waiting for the final moment
    You’ll say the words that I can’t say
    Every time I see you falling
    I’ll get down on my knees and pray
    I’m waiting for the final moment
    You’ll say the words that I can’t say

  11. ajiiie December 27, 2010 5:27 am

    thnks for you request

  12. egi February 2, 2011 5:21 pm

    ahhahhahahah………!! !!!:D

  13. fitri febriyani February 9, 2011 3:27 am

    Hi, every body Let me tell you something. Last night I went to my neighbour’s wedding party with my family. You know, it was the wedding party of my dad’s boss’ son. Well, in the party I had rawon and sate madura. It’s really nice to have them in a traditional wedding like this one. Then I had, you know what, some dawet ayu. After that, I sang for the happy couple. At about 09.15 we went home. We arrived home rather late. I felt really very happy.

  14. eddy hariyadi February 9, 2011 2:59 pm

    To confirm your subscription and continue receiving email updates from us, please click here.

    Prefer not to receive future emails from Camfrog? Simply unsubscribe here.

    Sincerely, The Camfrog Team

  15. alo February 16, 2011 7:47 am

    Copyright © 2009 – Cara membuat blog – is proudly powered by Watch streaming and also Tips Healthy Lifestyle | Log in

    Tipz Theme 1.0 is created by: Design Disease

  16. geeembot February 17, 2011 11:43 am

    hay hay hay

  17. review prices March 4, 2011 5:54 pm

    Aku juga suka pake google translete, hasilnya lebih akurat..

  18. adinda mutiara radani March 7, 2011 3:16 am

    tezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  19. adinda mutiara radani March 7, 2011 3:16 am

    hay semuanya

  20. kambing aqiqah March 27, 2011 12:39 am

    google translite memang mantap, tapi harus di edit ulang karena kadang ganjil hasil terjemahnya.

  21. Asep Sonie April 29, 2011 7:28 am

    Untuk terjemahan yang pendek pendek stentunya sudah banyak sekali,tapi apa bisa terjemahan yang panjang bisa di jawab di wadah ini.Trm ksh

  22. lovely May 19, 2011 5:45 pm

    thanks,dah bantu banget shingga aku bisa bkomunikasi dgn teman2ku diluar sana.

  23. Programer Novice C++ August 25, 2011 8:06 am

    Google translete,memang bagus,tapi tidak dianjurkan,untuk kalimat yang panjang2 soalnya ,gramernya sering kebalik2??kadang2 malah ada yang salah,klo kata-perkata sih oke,tapi klo kalimat yang panjang apalagi buat,posting blog..heheheheheh..jgan deh

  24. anto September 26, 2011 1:02 pm

    ah… ini lah kisah sedih yang aku alami, tak ada gadis suci yang aku kasihi.. dalam sepi.. dalam sepi

  25. rina October 12, 2011 11:50 am

    aku sayang kamu

  26. my name is geum shie yemi ( October 15, 2011 1:12 pm

    i’m like is my stevan william umboh and lee hoo jong …..
    this is cool …
    and muuuaaaccc” buat mereka ..
    sarangeyo opah” ku yg boy cooll …

  27. sunarya October 21, 2011 5:22 pm

    welcome

  28. sunarya October 21, 2011 5:24 pm

    Until you come and sit awhile with me.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up, so I can stand on mountains;
    You raise me up, to walk on stormy seas;
    I am strong, when I am on your shoulders;
    You raise me up… To more than I can be.
    You raise me up… To m

  29. alicia November 18, 2011 8:59 am

    i fine thank

  30. vizeella January 23, 2012 2:16 pm

    Cerita Rakyat Jawa Timur

    Dahulu, di lautan luas sering terjadi perkelahian antara ikan hiu Sura dengan Buaya. Mereka berkelahi hanya karena berebut mangsa. Keduanya sama-sama kuat, sama-sama tangkas, sama-sama cerdik, sama-sama ganas, dan sama-sama rakus. Sudah berkali-kali mereka berkelahi belum pernah ada yang menang atau pun yang kalah. Akhimya mereka mengadakan kesepakatan.

    “Aku bosan terus-menerus berkelahi, Buaya,” kata ikan Sura.

    “Aku juga, Sura. Apa yang harus kita lakukan agar kita tidak lagi berkelahi?” tanya Buaya.

    Ikan Hiu Sura yang sudah memiliki rertcana untuk menghentikan perkelahiannya dengan Buaya segera menerangkan.

    “Untuk mencegah perkelahian di antara kita, sebaiknya kita membagi daerah kekuasaan menjadi dua. Aku berkuasa sepenuhnyadi dalam air dan harus mencari mangsa di dalam air, sedangkan kamu berkuasa di daratan dan mangsamu harus yang berada di daratan. Sebagai batas antara daratan dan air, kita tentukan batasnya, yaitu tempat yang dicapai oleh air laut pada waktu pasang surut!”

    “Baik aku setujui gagasanmu itu!” kata Buaya.

    Dengan adanya pembagian wilayah kekuasaan, maka tidak ada perkelahian lagi antara Sura dan Buaya. Keduanya telah sepakat untuk menghormati wilayah masing-masing.

    Tetapi pada suatu hari, Ikan Hiu Sura mencari mangsa di sungai. Hal ini dilakukan dengan sembunyi-sembunyi agar Buaya tidak mengetahui. Mula-mula hal ini memarig tidak ketahuan. Tetapi pada suatu hari Buaya memergoki perbuatan Ikan Hiu Sura ini. Tentu saja Buaya sangat marah melihat Ikan Hiu Sura melanggar janjinya.

    “Hai Sura, mengapa kamu melanggar peraturan yang telah kita sepakati berdua? Mengapa kamu berani memasuki sungai yang merupakan wilayah kekuasaanku?” tanya Buaya.

    Ikan Hiu Sura yang tak merasa bersalah tenang-tenang saja. “Aku melanggar kesepakatan? Bukankah sungai ini berair.

    Bukankah aku sudah bilang bahwa aku adalah penguasa di air? Nah, sungai ini ‘kan ada airnya, jadi juga termasuk daerah kekuasaanku,” kata Ikan Hiu Sura.

    “Apa? Sungai itu ‘kari tempatnya di darat, sedangkan daerah kekuasaanmu ada di laut, berarti sungai itu adalah daerah kekuasaanku!” Buaya ngotot.

    “Tidak bisa. Aku “kan tidak pernah bilang kalau di air hanya air laut, tetapi juga air sungai,” jawab Ikan Hiu Sura.

    “Kau sengaja mencari gara-gara, Sura?”

    “Tidak! Kukira alasanku cukup kuat dan aku memang di pihak yang benar!” kata Sura.

    “Kau sengaja mengakaliku. Aku tidak sebodoh yang kau kira!” kata Buaya mulai marah.

    “Aku tak peduli kau bodoh atau pintar, yang penting air sungai dan air laut adalah kekuasaanku!” Sura tetap tak mau kalah.

    “Kalau begitu kamu memang bermaksud membohongiku ? Dengan demikian perjanjian kita batal! Siapa yang memiliki kekuatan yang paling hebat, dialah yang akan menjadi penguasa tunggal!” kata Buaya.

    “Berkelahi lagi, siapa takuuut!” tantang Sura dengan pongahnya.

    Pertarungan sengit antara Ikan Hiu Sura dan Buaya terjadi lagi. Pertarungan kali ini semakin seru dan dahsyat. Saling menerjang dan menerkam, saling menggigit dan memukul. Dalam waktu sekejap, air di sekitarnya menjadi merah oleh darah yang keluar dari luka-luka kedua binatang itu. Mereka terus bertarung mati-matian tanpa istirahat sama sekali.

    Dalam pertarungan dahsyat ini, Buaya mendapat gigitan Ikan Hiu Sura di pangkal ekornya sebelah kanan. Selanjutnya, ekornya itu terpaksa selalu membelok ke kiri. Sementara ikan Sura juga tergigiut ekornya hingga hampir putus lalu ikan Sura kembali ke lautan. Buaya puas telah dapat mempertahankan daerahnya.

    Pertarungan antara Ikan Hiu yang bernama Sura dengan Buaya ini sangat berkesan di hati masyarakat Surabaya. Oleh karena itu, nama Surabaya selalu dikait-kaitkan dengan peristiwa ini. Dari peristiwa inilah kemudian dibuat lambang Kota Madya Surabaya yaitu gambar ikan sura dan buaya.

    Namun adajugayang berpendapat Surabaya berasal dari Kata Sura dan Baya. Sura berarti Jaya atau selamat Baya berarti bahaya, jadi Surabaya berarti selamat menghadapi bahaya. Bahaya yang dimaksud adalah serangah tentara Tar-tar yang hendak menghukum Raja Jawa.Seharusnya yang dihukum adalah Kertanegara, karena Kertanegara sudah tewas terbunuh, maka Jayakatwang yang diserbu oleh tentara Tar-tar. Setelah mengalahkan Jayakatwang orang-orang Tar-Tar merampas harta benda dan puluhan gadis-gadis cantik untuk dibawa ke Tiongkok. Raden Wijaya tidak terima diperlakukan sepereti ini. Dengan siasat yang jitu, Raden Wijaya menyerang tentara Tar-Tar di pelabuhan Ujung Galuh hingga mereka menyingkir kembali ke Tiongkok.

    Selanjutnya, dari hari peristiwa kemenangan Raden Wijaya inilah ditetapkan sebagai hari jadi Kota Surabaya.

    Surabaya sepertinya sudah ditakdirkan untuk terus bergolak. Tanggal 10 Nopmber 1945 adalah bukti jati diri warga Surabaya yaitu berani menghadapi bahaya serangan Inggris dan Belanda.

    Di jaman sekarang, pertarungan memperebutkan wilayah air dan darat terus berlanjut. Di kala musim penghujan tiba kadangkala banjir menguasai kota Surabaya. Di musim kemarau kadangkala tenpat-tempat genangan air menjadi daratan kering. Itulah Surabaya.

  31. m fahrurrozi February 13, 2012 2:26 pm

    i

  32. cukie cukie February 14, 2012 12:51 pm

    Di hari valentine ini aku berharap semoga tuhhan memberikan aku kebahagiaan melebihi kebahagiaanku yang sudah-sudah.
    Aku sungguh tidak tahan dengan hidup keterpurukan seperti ini.
    Aku ingin kebahagiaan yang utuh.

  33. cukkkie cukkie February 14, 2012 1:15 pm

    Di hari valentine ini aku berharap semoga tuhhan memberikan aku kebahagiaan melebihi kebahagiaanku yang sudah-sudah.
    Aku sungguh tidak tahan dengan hidup keterpurukan seperti ini.
    Aku ingin kebahagiaan yang utuh.

  34. yovita March 2, 2012 10:42 am

    earth is a planet

  35. jas April 4, 2012 1:37 pm

    check aut this awesome new web

  36. Sartono Elgifary April 11, 2012 7:13 am

    Tuan Rudmer nanti setelah selesai workshop, saya mohon anda mau istirahat di rumah saya, sekalian kenal dengan stri dan anak- anak saya, Oh iya kapan Tuan kembali ke Nederlan? sampaikan salam saya untuk keluarga anda di Nederlan, semoga kita dapat jumpa lagi di lain kesempatan, terima kasih sebelumnya atas perhatian anda dari sahabat anda Sartono di Jakarta Indonesia 11 April 2012

  37. titian April 20, 2012 7:32 am

    sudah cukup lama

  38. Iyou August 12, 2012 7:34 am

    I don’t speaking english

  39. prasetyo budhi November 16, 2012 3:34 am

    how are you

  40. meliana taek December 2, 2012 1:26 pm

    2.5 Four Families of Biological Molecules
    The molecules described above can be divided into four classes or families of organic molecules: carbohy¬drates, lipids, amino acids and proteins, and nu-deotides and nucleic acids.
    Carbohydrates
    Carbohydrates are a group of substances that includes simple sugars (or monosaccharides) and all larger mole¬cules constructed of sugar building blocks. Carbohy¬drates function primarily as stores of chemical energy and as durable building materials for biological con¬struction. Most sugars have the general formula CH2O)n. The sugars of importance in cellular metabolism have values of n that range from 3 to 7. Sugars containing three carbons are known as trioses, those with four carbons as tetroses, those with five carbons as pentoses, those with six carbons as hexoses, and those with seven carbons as heptoses.
    The Structure of Simple Sugars
    Each sugar molecule consists of a backbone of carbon atoms linked together in a linear array by single bonds. Each of the carbon atoms of the backbone is

    linked to a single hydroxyl group, except for one that bears a carbonyl (C=O) group. If the carbonyl group is located at an internal position (to form a ketone group) the sugar is a ketose, such as fructose, which is
    shown in Figure 2.11a. If the carbonyl is located at one end of the sugar, it forms an aldehyde group and the molecule is known as an aldose, as exemplified by glu¬cose, which is shown in Figure 2.1lb-f. Although the
    ‘ straight-chained formulas shown in Figure 2.11a,b are useful for comparing the structures of various sugars, they do not reflect the fact that sugars with five or more carbon atoms undergo a self-reaction (Figure 2.11c) that converts them into a closed, or ring-con¬taining, molecule. The ring forms of sugars are usually depicted as flat (planar) structures (Figure 2.11d) lying .perpendicular to the plane of the paper with the thick¬ened line situated closest to the reader. The H and OH groups lie in the plane of the paper projecting either above or below the ring of the sugar. In actual fact, the sugar ring is not a planar structure,but usually exists in a three-dimensional conformation resembling a chair (Figure 2.1le,J).
    Stereoisomerism
    As noted above, a carbon atom is capable of forming single bonds with four other atoms. The arrangement of the groups around a carbon atom can be depicted as

    Figure 2.11 • The structures of sugars, (a) The straight-diain formula of fructose, a ketohexose [keto indicating the carbonyl (yellow) is located internally, and hexose because it consists of six carbons]. (b) The straight-chain formula of glucose, an aldohexose (aldo because the carbonyl is located at the end of the molecule). (c) The self-reaction in which glucose is converted from an open chain to a closed ring (a yrranose ring). (d) Glucose is commonly depicted in the form of a flat (planar) ring with the thickened line situated

    closest to the reader and the H and OH groups projecting either above or below the ring. The basis for the designation ot-D-glucose is discussed in the following section, (e) The chair conformation of glucose, which depicts its three-di¬mensional structure more accurately than the flattened ring of part d. (f) A ball-and-stick model of the chair conforma¬tion of glucose showing the position of the various atoms of the molecule.

    Figure 2.12 • Stereoisomerism of glyceraldehyde. (a) The four groups bonded to a carbon atom (labeled a, b, c, and d) occupy the four corners of a tetrahedron with the carbon atom at its center. (b) Glyceraldehyde is the only three-carbon aldose; its second carbon atom is bonded to four different groups (—H, —OH, —CHO, and —CH2OH). As a result, glyceraldehyde can exist in two possible config-urations that are not superimposable, but instead are mirror images of each other as indicated. These two stereoisomers (or enantiomers) can be distinguished by the configuration of the four groups around the asymmetric (or chiral) carbon atom. Solutions of these two isomers rotate plane-polarized light in opposite directions and, thus, are said to be “opti-cally active.” (c) Straight-chain formulas of glyceraldehyde. By convention, the D-isomer is shown with the OH atom on the right.
    in Figure 2.12a with the carbon placed in the center of a tetrahedron and the bonded groups projecting into its four corners. Figure 2.12b depicts a molecule of glyceraldehyde, which is the only aldotriose. The sec¬ond carbon atom of glyceraldehyde is linked to four different groups (—-H, —OH, —CHO, and —CH2OH). If the four groups bonded to a carbon atom are all dif-ferent, as in glyceraldehyde, then two possible config-urations exist that cannot be superimposed upon one

    Figure 2.1:5 « Aldotetroses. Because they have two asymmetric carbon atoms, aldotetroses can exist in foui configurations.
    another. These two molecules (termed stereoisomt enantiomers) have essentially the same chemical tivities, but they are structural mirror images o another. By convention, the molecule is called D-eraldehyde if the hydroxyl group of carbon 2 pr< to the right, and L-glyceraldehyde if it projects t left (Figure 2.12c). Because it acts as a site of ster merism, carbon 2 is referred to as an asymmetrit bon atom.
    As the backbone of sugar molecules increas length, so too does the number of asymmetric ca atoms and, consequently, the number of isomer dotetroses have two asymmetric carbons and tht exist in four different configurations (Figure Similarly, there are 8 different aldopentoses ai different aldohexoses. The designation of each of sugars as D or L is based by convention on the an ment of groups attached to the asymmetric c atom farthest from the aldehyde, which is desig Cl. If the hydroxyl group of this carbon projects right, the aldose is a D-sugar; if it projects to the is an L-sugar. The enzymes present in living eel distinguish between the D and L forms of a sugar ically, only one of the stereoisomers (such as D-g) and L-fucose) is used by cells.
    The self-reaction in which a straight-chain g molecule is converted into a six-membered (pyi ring was shown in Figure 2.1 Ic. Unlike its prectu the open chain, the Cl of the ring bears four dii groups and thus becomes a new center of asym within the sugar molecule. Because of this extra metric carbon atom, each type of pyranose exisi and p stereoisomers (Figure 2.14). By conventic molecule is an a-pyranose when the OH group first carbon projects below the plane of the ring ^-pyranose when the hydroxyl group projec ward. The difference between the two forms h portant biological consequences, explaining, for pie, the compact shape of glycogen and molecules and the extended conformation of ce (discussed later).

    Figure 2.14 • Formation of an a-and 6-pyranose. When a molecule of glucose undergoes self-reaction to form a pyranose ring (i.e., a six-membered ring), two streoisomers are generated. The two isomers are in equilibrium with each other Trough the open-chain form of the molecule. By convention, the molecule is an a-pyranose when the OH group of the first carbon projects below the plane of the ring and a B-pyranose when the hydroxyl group projects upward.s

  41. anton January 23, 2013 3:27 pm

    uhhhhhhhhhhhh.jadi pemborong susahgimn cara dapetin job ya

  42. anton January 23, 2013 3:31 pm

    klo da jln hub 085767155952

  43. muhammad dani August 15, 2013 9:05 am

    bunga

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three − = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>